#motornakolesa

YAMAHA
YZF-R125

Hitrejša in ostrejša!
VEČ INFORMACIJCENIK 2020

Zgodovina

Yamaha YZF-R125

Yamaha je z letom 1998 (minilo je že dolgih 18 let), predstavila model YZF-R1, ki je v tistem času za kategorijo supersport postavila popolnoma nove mejnike in merila za vse superšportnike. Je ogrodje in osnova današnjih dirkalnih različic. Že leto kasneje so pri Yamahi razvili šibkejšega YZF-R6, ki je za marsikoga bil celo bolj simpatičen na oko, ampak nič kaj manj “brutalen”.

Kar 10 let, pa so ljubitelji serije R morali čakati, da je Yamaha predstavila najšibkejšo različico in s tem razveselila vse mlade, da se lahko z 125 kubičnim motorjem postavijo ob bok močnejšim, ampak na oko nič kaj manj “superšportnim” motociklom.

Yamaha je leta 1996 prenehala proizvajati in prodajati dobro uveljavljen, 2-taktni, športni model TZR 125, nato pa v tem segmentu nekoliko zaspala. Od takrat praktično ni posvečala nobene pozornosti tistim mladim, ki v svet motociklizma šele vstopajo in si želijo športen motor.

Konkurenca

Yamaha YZF-R125

To je doprineslo k temu, da je “pavzo” izkoristila konkurenca – predvsem Aprilia z RS125 in Cagiva z svojim Mito modelom. Italijani so bili prepričljivi na trgu in s tem pridobili ogromno mlade generacije. Vendar je z letom 2008 v igro vstopila YAMAHA in njen prenovljen model YZF-R 125, ter ciljala v sam vrh ponudbe.

Yamaha YZF-R 125, ima najsodobnejši 4-taktni, tekočinsko hlajeni enovaljni agregat, s po štirimi ventili na valj in pregovorno japonsko kvaliteto, poleg tega pa še izgleda kot pravi superšportnik. Izpolnjuje najstrožje ekološke standarde, EURO 3, kar gre pripisati tudi sodobnemu elektronskemu vbrizgavanju goriva v povezavi s katalizatorjem v izpušnem sistemu.

Galerija

Yamaha YZF-R125

Oblika

Yamaha YZF-R125

Vsi modeli R-Series so znani po svoji ubogljivosti na cesti in stezi. Na podvozju YZF-R125 modela 2019, je bilo opravljenih veliko pomembnih sprememb, ki so zasnovane tako, da poudarjajo status tega modela kot najboljšega 125 supersport motorja.

Izgled in značaj novega YZF-R125 sta oblikovala ista dinamična R-serija DNK, zaradi česar je YZF-R1 eno od najbolj spoštovanih koles na ulici in stezi.
Novi dvojni polni LED žarometi in sprednji odbojnik tipa YZR-M1 poudarjajo dejstvo, da je ta motor sestavni del ikonične družine R-serije. Vrhunska obdelava je razvidna iz širokega nabora visoko kakovostnih komponent, vključno s krono krmila in poslikanim prednjim blatnikom. Celo zadnji del sovpada s celostno podobo YZF-R1, saj vsebuje dirkalne zračne kanale in 12-LED zadnjo svetlobo.

Yamaha YZF-R125 je že znan kot eden najmočnejših modelov v klasičnem 125 razredu. Za leto 2019 je bil tekočinsko hlajeni 4-ventilski motor popolnoma prenovljen, ki je usmerjen na večji navor in večjo moč, hkrati pa izboljšuje učinkovitost porabe goriva.
Eden izmed najpomembnejših kosov nove tehnologije je Variable Valve Actuation System (VVA), ki optimira položaj ventila glede na število vrtljajev motorja. Z idealiziranimi karakteristikami za dovodne in izpušne ventile pri vseh vrtilnih frekvencah motorja, VVA omogoča vozniku YZF-R125 večji navor za boljše pospeševanje od nizke do sredine vrtljajev, skupaj z večjimi zmogljivostmi pri višjih vrtljajih motorja.

Razpoložljive barve

Yamaha YZF-R125

VIDEO

Yamaha YZF-R125

Tehnični podatki

Yamaha YZF-R125

Novi motor YZF-R125 uporablja inovativni novi sistem spremenljivega pogona ventilov (VVA – Variable Valve Actuation), ki optimizira položaje ventilov za več navora pri nizkih in več moči pri visokih vrtljajih, hkrati pa izboljša tudi porabo goriva. Širše ohišje dušilne lopute zagotavlja bolj umirjen in obvladljiv občutek plina, novi izpušni sistem pa prepoznate po čustveno športnem zvoku.
SPECIFIKACIJE

BREZPLAČEN E-VODIČ!

``7 STVARI, KI JIH POZABIMO PREGLEDATI PRED ZIMOVANJEM MOTORJA``

Ko naše motorno kolo po končani sezoni pripravimo k zimovanju, marsikdo hitro pozabi na določene stvari, ki se lahko na koncu izkažejo za zelo slabe.
Preverite v našem vodiču na katerih 7 stvari je potrebno biti pozoren!
BREZPLAČEN PRENOS

Financiranje

Odplačilna doba do 240 mesecev!

V sodelovanju z banko Sberbank vam ponujamo ugodno in enostavno financiranje nakupa motorja ali dodatne oz. zaščitne opreme. Spodnji kalkulator je striktno informativne narave, baziran na splošnem izračunu spletne strani Sberbank. Za dodatna vprašanja nam pošljite povpraševanje preko gumba, ki se nahaja pod informativnim kalkulatorjem.
*Efektivna obrestna mera ali EOM je letna stopnja, ki odraža dejansko ceno denarja in se izračuna z upoštevanjem pogojev kredita, to je skupnega zneska kredita, roka črpanja, roka vračila, števila mesečnih obveznosti, obrestne mere, stroškov odobritve; njen izračun pa je kot informacija namenjen kreditojemalcu in za izpolnitev zahteve po izračunu EOM v skladu z zakonskimi določbami Zakona o potrošniških kreditih (ZPotK-1, Uradni list RS 59/2010 in naslednji). Izračun efektivne obrestne mere ali EOM je informativne narave in velja na dan izdelave tega izračuna. Izračun EOM se lahko spremeni, če se spremeni katerakoli predpostavka, ki vpliva na njegov izračun. Informativni izračun je oglasno sporočilo, je informativne narave in je za banko neobvezujoč in ne predstavlja predhodnih informacij po ZPotK-1, Uradni list RS 59/2010 in naslednji. Skupni znesek plačil, ki ga mora plačati kreditojemalec je seštevek skupnega zneska kredita ter skupnih stroškov kredita.
Odplačilna doba do 240 mesecev za kredite s spremenljivo obrestno mero.
Fiksna obrestna mera z odplačilno dobo do 120 mesecev.
Gotovinski kredit lahko najamejo tudi nekomitenti, menjava banke ni potrebna.
Nizki stroški odobritve kredita.
KDO SMO?

PRODAJNI SALON MOTO-NAUTIKA

V več kot desetletju poslovanja smo vzpostavili in ohranili stike z največjimi imeni v svetu motoristike in navtike. S podjetjem Yamaha uspešno poslujemo in sodelujemo od leta 2008, v tem času pa smo postali vodilni pooblaščeni prodajalec in serviser vozil Yamaha na severnovzhodnem delu Slovenije.

Naslov:

Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju
Slovenija

Kontakt:

+386(0)2 629 04 00
+386(0)31 386 951
info@moto-nautika.com
www.moto-nautika.com

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek
08:00 - 18:00
Sobota
09:00 - 13:00
Nedelja in prazniki
ZAPRTO

POTREBUJETE NASVET?

NAŠ SVETOVALEC VAM Z VESELJEM POMAGA!

MOTO