Prihaja Yamahin električni skuter NEO’s

Prihaja Yamahin električni skuter NEO’s

Enostavna, tiha in dostopna urbana mobilnost za vsakogar

Že več desetletij je Yamaha eden najuspešnejših in najbolj spoštovanih proizvajalcev 50-kubičnih skuterjev na evropskem trgu. Podjetje je od 90. let 20. stoletja pod blagovnima znamkama Yamaha in MBK izdelalo nekaj najuspešnejših modelov v tej industriji – vključno z resničnimi ikonami, kot so BW’s/Booster, Aerox/Nitro in različica skuterja NEO’s/Ovetto z motorjem z notranjim izgorevanjem.

Yamahina osrednja dejavnost so vedno bili motorji z notranjim izgorevanjem. Vzporedno s tem podjetje že več kot 30 let vlaga trud v pomembne raziskave in razvoj na področju električnih skuterjev, svoj prvi električni skuter »Frog« pa je predstavilo leta 1991 na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Tokiu. Od takrat Yamaha nenehno razvija električne skuterje in predstavila je že več električnih modelov v različnih azijskih državah.

Za leto 2022 NEO’s nove generacije predstavlja Yamahin prvi množično izdelan električni skuter za evropski trg, in je primerljiv s 50-kubičnimi skuterji. Ta cenovno dostopni novi model brez emisij je pripravljen pustiti svoj pečat pri preoblikovanju urbane mobilnosti v evropskih mestih.

Dovršena zmogljivost baterije in motorja

Novi skuter NEO’s je zasnovan tako, da doseže optimalno učinkovitost delovanja v različnih voznih razmerah. Prav tako je opremljen s krmilno enoto vozila (VCU) in krmilno enoto motorja (MCU), ki iz litij-ionske baterije s 50.4 V/19.2 Ah in električnega motorja z neposrednim pogonom črpata optimalne zmogljivosti.

Enoti VCU/MCU nadzirata, kdaj in kako se uporablja posamezna baterija. Če je napolnjenost baterije nizka, bo izhodna moč samodejno omejena – na to nakazuje ikona želve na nadzorni plošči. Ko je nameščena druga izbirna baterija, sistem preklopi na drugo baterijo – bodisi med mirovanjem pri značilni urbani vožnji s pogostim ustavljanjem in speljevanjem ali samodejno med daljšo vožnjo brez ustavljanja.

Razpoložljivost in cena

Skuter NEO’s bo na voljo na izbranih evropskih trgih od maja 2022.

About The Author

admin

No Comments

Leave a Reply

KDO SMO?

PRODAJNI SALON MOTO-NAUTIKA

V več kot desetletju poslovanja smo vzpostavili in ohranili stike z največjimi imeni v svetu motoristike in navtike. S podjetjem Yamaha uspešno poslujemo in sodelujemo od leta 2008, v tem času pa smo postali vodilni pooblaščeni prodajalec in serviser vozil Yamaha na severnovzhodnem delu Slovenije.

Naslov:

Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju
Slovenija

Kontakt:

+386(0)2 629 04 00
+386(0)31 300205

prodaja@moto-nautika.com
www.moto-nautika.com

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek
08:00 - 18:00
Sobota
09:00 - 13:00
Nedelja in prazniki
ZAPRTO

POTREBUJETE NASVET?

NAŠ SVETOVALEC VAM Z VESELJEM POMAGA!

MOTO