Yamaha predstavila YZR-M1 2019

Yamaha predstavila YZR-M1 2019

V indonezijski Jakarti so svečano predstavili Yamahin motocikel za prihajajočo tekmovalno sezono v razredu motoGP. Ob drugačnem barvnem zaporedju, več črne in manj modre, se je legendarnemu Valentinu Rossiju takoj prikazala primerjava z njegovim ljubljenim klubom – milanskim Interjem, katerega veliki navijač je. “Motiv je na višku, komaj čakam, da se s s testiranji vse skupaj začne.”

Nova Yamahina sezona se začenja od Indonezije naprej,” piše Gazzetta Dello Sport in “sporoča” občutke Valentina Rossija. “Vidim in verjamem, da so na Japonske trdo delali med tekmovalnim odmorom. Potencial je, občutki ob tem, ko gledam novo Yamaho so prav gotovo prijetni. Še posebej, ker vidim, da bo v naslednji sezoni v mojih priljubljenih barvah. Črno-modra je tudi barva mojega Interja,” se je razveselil spoznanja 40-letni Italijan, ki kar puhti od samozavesti in komaj čaka, da se vse skupaj začne.

Motivacija je vedno na višku. Vsakič pred začetkom nove sezone v sem poln pričakovanj40 let na ramenih? Če nisi star 25 let, je vseeno, če si 35 ali 40. Motivacija je ista.” Rossi je pozdravil tudi zamenjavo na direktorskem mestu ekipe, Hiroshi Tsuji je že visoko zavihal rokave in skupaj z novim tehničnim direktorjem Kouichijem Tsujijem in novincem v Yamahini garaži Takahirom Sumijem, ki je zamenjal Kouija Tsuya, že kažeta rezultate. V motociklizmu, še posebej v našem razredu se tako ali tako vse vrti okoli detajlov, tistih podrobnosti in malenkosti, ki na koncu odločijo. Elektronika je že nekaj sezon ključna, zato je prav, da smo poskusili tudi neka novega. Poleg pnevmatik, ki so v zadnjih letih tudi odločilne,” je za Gazzetto še povedal nekdanji serijski svetovni prvak, ki zadnji dve leti želi čimprej pozabiti. “Za nami sta zares zahtevni sezoni, ko nam nič ni šlo od rok. Očitno so čez zimo na Japonskem marljivo delali in prvi obrisi so že tu. A nič ne želim vnaprej napovedovati. Veliko bo odvisno, kako se bomo obnašali na testiranjih v Sepangu.”

Rossi je torej “na prvo žogo” zadovoljen z delom ekipe med tekmovalnim premorom. A od srede naprej, ko se začnejo testiranja, bo šlo vse skupaj precej bolj zares. In šele takrat bo legendarni Italijan lahko vsaj malo bolj vedel, če bo letos njegova Yamaha kaj bolj konkurenčna Ducatiju in predvsem Hondi.

Vir: 24ur.com

About The Author

admin
KDO SMO?

PRODAJNI SALON MOTO-NAUTIKA

V več kot desetletju poslovanja smo vzpostavili in ohranili stike z največjimi imeni v svetu motoristike in navtike. S podjetjem Yamaha uspešno poslujemo in sodelujemo od leta 2008, v tem času pa smo postali vodilni pooblaščeni prodajalec in serviser vozil Yamaha na severnovzhodnem delu Slovenije.

Naslov:

Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju
Slovenija

Kontakt:

+386(0)2 629 04 00
+386(0)31 300205

prodaja@moto-nautika.com
www.moto-nautika.com

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek
08:00 - 18:00
Sobota
09:00 - 13:00
Nedelja in prazniki
ZAPRTO

POTREBUJETE NASVET?

NAŠ SVETOVALEC VAM Z VESELJEM POMAGA!

MOTO